Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
545
Mi a megoldása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4. Mivel a légköri nyomás nincs megadva, ezért gondolom 150 kPa hidrosztatikai nyomást mérték.

A hidrosztatikai nyomás a folyadék súlyából származó nyomás.

`p_h` = `rho*g*h`

h = `p_h/(rho*g)` = `150000/(1000*10)` = 15 m

5. A felhajtóerő egyenlő nagyságú a test által kiszorított folyadék súlyával.

A folyadék súlya:

`F_f` = `m*g` = `rho*V*g` = `0.75*1023*10` = 7672,5 N
1