Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
2208
Mekkora sebességre gyorsul fel az 50 kg tömegű rakéta, ha belőle 1 kg tömegű üzemanyag 25000 m/s sebességgel áramlik ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
m(1)*v(1)+m(2)*v(2)=0

v(2)=-(m(1)*v(1)/m(2))

v(2)=-(1kg*25000m/s / 50kg) = -5e00m/s

(gyakori kérdések)
1

`m_1*v_1` = `m_2*v_2`

`1*25000` = `50*x` (vagy `49*x`, nem derül ki hogy előtte vagy utána volt 50 kg a tömege)

x = `25000/50` = 500 `m/s` (49 esetén `25000/49`= 510,2 `m/s`)
1