Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
2322
Az összesen 100 kg tömegű kocsi 15 m/s sebességgel halad. A kocsiból menetirányban kilőnek egy 30 kg tömegű testet a Földhöz viszonyítva 28 m/s sebességgel. Mekkora a kocsi sebessége a kilövés után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lendület előtte és utána ugyanannyi:

Előtte: `I_1` = `m*v` = `100*15` = 1500 `(kg*m)/s`

Utána: `I_2` = `I_("test")+I_("autó")` = `m_("test")*v_("test")+m_("autó")*v_("autó")` = `30*28+70*x` = 1500

x = `(1500-30*28)/70` = 9,43 `m/s`
1