Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet.

Főoldal » Középiskola » Matematika
507
A rajzok nem szükségesek. Csak a számítások. Kérem, valaki segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kérésed 1.)-10.) feladatokkal együtt 10 db. kérdést takar.

Ötlet 1.) feladathoz: Először a Pitagorasz tételre kell gondolni:
`AB^2+AC^2=BC^2`. `PN=frac{AB}{2}` és `MN=frac{AC}{2}`.
`t(AMP∆)=frac{t(ABC∆)}{4}` és `t(PMBC⊟)=frac{3*t(ABC∆)}{4}`.

Ötlet 2.) feladathoz: Megint a Pitagorasz tételre kell gondolni:
`AB^2+AC^2=BC^2`. `BC=5` `cm`. `t(ABC∆)=6` `cm^2`.
`t(ABED⊟)=frac{3*t(ABC∆)}{4}=4,5` `cm^2`
`t(PQED⊟)=frac{t(ABC∆)}{4}+frac{t(ABC∆)}{16}=frac{5t(ABC∆)}{16}`.
Módosítva: 6 éve
0