Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
668
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy hogyan kell megoldani ezeket a feladatokat.
2a3 osztható 9-cel

5b31 osztható 3-mal

3x4y osztahtó 15-tel

a választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`color(red)bb"Oszthatósági szabályok"`
1) 9-cel osztható egy szám, ha a jegyek összege osztható 9-cel
vagyis 2+3+a akkor osztható 9-cel, ha a=4
2) jegyek összege osztható 3-mal
`color(red)"5+1+3=8"` `color(red)"hibás - ennek az összege 9, így b=0, 3, 6, 9"`;
3) 15-tel osztható, ha a jegyek összege osztható 3-mal és 0-ra vagy 5-re végződik a szám
(5-tel oszthatóság)
legyen y=0, akkor x lehet 2, 5, 8
ha y=5, akkor x lehet 0, 3, 6, 9
Módosítva: 6 éve
1

Valamelyikőnk elszámolta:
0