Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.Kémia 2

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2035
1 csepp víz kb hány vízmolekula
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Egy csepp víz kb. 3mm átmérőjű gömb.
A gömb térfogata: V=14,14mm^3
14,14mm^3=0,01414cm^3
0,01414cm^3=0,01414g
mol tömege: 18g/mol (H tömege:1, O tömege:16, H2O=1*2+16)
0,000785 mol
kb. ennyi molekula: 4,7*10^20
0

Az előző feladatból ítélve 1 csepp víz az 0.2 cm3
Sűrűsége:
1g/cm3, tehát 0.2 gramm H2O-nk van.
Moláris tömege: 18g/mol
Nekünk 0.2 gramm van, 0.2/18 = 0.0111 mol
1 mol -> 6*1023 molekula
0.0111 mol -> 0.0666 *1023 molekula = 6.66 * 1021
0