Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérnöki fizika: tömegpont

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1048
Egy ballisztikus inga hossza 2m, tömege 17kg. Az ingába 99g tömegű lövedék csapódik be, amely ennek hatására kilendül egyensúlyi helyzetéből. A maximális kitérés 4,3 fokos. Mekkora volt a lövedék becsapódás előtti sebessége? ( A ballisztikus inga egy fonálra függesztett nagy tömegű test, amelyben a lövedék lefékeződik és benne marad.)

Köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
l = 2m
M = 17kg
m = 99g = 0,099kg
α=4,3°

Csatoltam a megoldáshoz szükséges képletet!
0