Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérnöki fizika: tömegpont

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
780
Két egyforma 0,4kg tömegű test centrálisan és egyenesen ütközik egymással tökéletesen rugalmasan. Az első test sebessége az ütközés előtt -3 m/s, a másodiké 10 m/s. Adjuk meg az első test sebességét az ütközés után! ( A sebességek előjelesek, tehát ha mindkettő pozitív vagy negatív, akkor ugyanabban az irányba haladnak. A választ is megfelelő előjellel kell megadni!

Köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Ha teljesen rugalmas az ütközés, akkor a lendületek összege és a mozgási energiák összege is megegyezik ütközés előtt ill. után.

`m_1*v_1` + `m_2*v_2` = `m_1u_1` + `m_2*u_2`

`1/2*m_1*v_1^2 `+ `1/2*m_2*v_2^2 ` = `1/2*m_1*u_1^2 ` + `1/2*m_2*v_1^2 `


Rendezgetés után kijön, hogy `u_1` = `v_2`=10 `m/s` és `u_2` = `v_1`= -3 `m/s`
0