Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérnöki fizika: tömegpont

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
913
Egy 3273kg tömegű ágyú 102 m/s sebességgel lövi ki a 8kg tömegű ágyúgolyót. Mekkora a mozgási energiával lökődik vissza az ágyú a kilövés pillanatában?

Köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradást alkalmazd!
`I_1+I_2=I'_1+I'_2`
kezdeti lendület 0.
`0=m_"ágyú"*v_"ágyú"+m_"golyó"*v_"golyó"`
`v_"ágyú"=-(m_"golyó"*v_"golyó")/m_"ágyú"=-(8\ kg*102\ m/s)/(3273\ kg)∼-0.25\ m/s`
`E_m=1/2*m_"ágyú"*v_"ágyú"^2=0.5*3273\ kg*(0.25\ m/s^2)^2=102.28125\ J`
0