Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
560
A képen látható 6.5-ös feladat megoldásában szeretnék segítséget kérni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_2H_4` + `H_2` = `C_2H_6`

Ha 3 `cm^3` hidrogéngáz van, az 3 `cm^3` eténnel reagál.

10 `cm^3` elegyben 3 `cm^3` etén van

100 `cm^3` elegyben `100/10*3` = 30 `cm^3` etén van.

Az elegy térfogat%-os összetétele: 30 térfogat% etén és 100-30=70 térfogat% etán.
1