Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
465
A képen csatolt számítási feladat megoldásában szeretnék segítséget kérni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1


`M_(C_2H_4)` = 28 `g/(mol)`

`M_(C_3H_8)` = 44 `g/(mol)`

`M_("elegy")` = `(x_("etén")*M_("etén")+(1-x_("etén"))*M_("propán")` = 40

28x+44(1-x) = 40

16x = 4

x = 0,25

100 `cm^3` elegyben van 25 `cm^3` etén

10 `cm^3` elegyben van 2,5 `cm^3` etén

`C_2H_4` + `H_2` = `C_2H_6`

2,5 `cm^3` etén 2,5 `cm^3` hidrogént képes addícionálni.
1