Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rubik-kocka

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
A hagyományos Rubik-kockán 2 színt már sikerült kirakni. Hány kis négyzetlapot tartalmaznak a kockának azok a lapjai összesen, amelyek még össze vannak kavarva? 6 9 12 36 54
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egy oldalon 3*3=9 kis lap van, a kockának 6 oldala van, ez összesen 9*6=54 kis lap

ebből már 2*9=18 ki van rakva

a maradék 54-18 = 36 még nincs

Viszont!

A Rubik-kockán a közepek fixek, vagyis a maradék 4 közép is biztosan jó helyen van, ezért a helyes megoldás 32 lenne. (A feladat készítő még nem forgatott Rubik-kockát).
0