Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ? Sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
559
házi dolgozatot kaptunk önálló feldolgozásba és nem értem nem szeretnék rossz jegyet rá kapni valaki segítsen !!



2. egyszerűsítsd a következő törteket !

36 220 48 32 81
_ = ? _ = ? _ = ? _ = ? _ = ?
90 55 168 24 63

3. Végezd el a következő műveleteket ! A végeredményt a lehető legegyszerűbb formában add meg !!

13 3 5 7
_ + _ + _ + _ =
12 5 6 4

4. Végezd el a következő műveleteket ! A végeredményt a lehető legegyszerűbb formában add meg !! X = szorzás

5 30 18 12 4 7 1
_ X 36 = _ : _ = _ : _ = _ X 6 = 1 _ X 8 =
24 15 10 25 5 8 18
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
nagyon elcsúsztak a számok de remélem hogy olvasható

0

Szia! Le tudnád esetleg fotózni, vagy ilyesmi? Mert én szívesen segítek, de valóban eléggé el vannak csúszva a számok és így nem teljesen értem mi hol van.
0

legközelebb fényképezz, ha lehet, mert csak tippeltem, főleg az utolsó feladatnál.

a törtet nyugodtan írd így: 36/90=

2. egyszerűsítsd a következő törteket !

36 220 48 32 81
_ = ? _ = ? _ = ? _ = ? _ = ?
90 55 168 24 63


`36/90` =`6/15` = `2/5`

`220/55`=`44/11` = 4

`48/168`=`24/84`=`12/42`=`6/21`=`2/7`

`32/24`=`4/3`

`81/63`= `27/21`=`9/7`

3. Végezd el a következő műveleteket ! A végeredményt a lehető legegyszerűbb formában add meg !!

13 3 5 7
_ + _ + _ + _ =
12 5 6 4

`13/12+3/5+5/6+7/4` = `(65+36+50+105)/60`= `256/60`=`128/30`=`64/15`

4. Végezd el a következő műveleteket ! A végeredményt a lehető legegyszerűbb formában add meg !! X = szorzás

5 30 18 12 4 7 1
_ X 36 = _ : _ = _ : _ = _ X 6 = 1 _ X 8 =
24 15 10 25 5 8 18

`5/24*36`=`5*3/2`=`15/2` = 7 `1/2`

`30/15:18/10` = `2*5/9`=`10/9` = 1 `1/9`

`12/25:4/5`=`12/25*5/4`=`3/5`

`7/8*6` = `42/8`= `21/4` = 5 `1/4`

1 `1/18*8` = `19/18*8` = `19/9*4` = `76/9` = 8 `4/9`
0