Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
490
Sziasztok!
Ezt kene megoldanom de nem ertem,kerlek segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`3/4` óra alatt megtett 75-30= 45 km-t a motoros.

1 óra alatt tehát megtesz `1/(3/4)*45` = 60 km-t.

A motoros 2 óra alatt teszi meg a 120 km-t.

Az autósnak erre csak 1 és negyed órája van.

Az autós 1,25 óra alatt megtesz 120 km-t.

1 óra alatt megtesz `1/1.25*120`= 96 km-t.


a, az autó átlagsebessége 96 `(km)/h`


b, a motorost tehát 2 óra múlva, azaz 10 órakor éri utol.


c, a motoros sebessége az autóhoz képest 60-96 = -36 `(km)/h`


d, ábra
0