Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos

Főoldal » Középiskola » Fizika
981
Egy rugóra akasztott 8,9 kg tömegű test a rugót 49 cm-rel nyújtja meg. Ha a testet egyensúlyi helyzetéből kitérítjük, mekkora lesz a létrejövő rezgés periódusideje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
x=0,49 m

m = 8,9 kg

F = `D*x`

D = `F/x` = `(m*g)/x` = `(8.9*10)/0.49` = 181,63 `N/m`


T = `2*pi*root()(m/D)` = `2*3.14*root()(8.9/181.63)` = 1,39 s
0