Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
631
Egy 10 kg tömegű testet 93 m úton csúsztatunk. Mekkora munkát végeztünk, ha a test és a talaj közötti csúszási súrlódási együttható 0,18?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=10kg
s=93m
μ=0,18
Fs=μ·m·g
W=Fs*s=0,18*10kg*9,81m/s^2*93m=1642,2N≈1,64kN
Ez persze csak akkor igaz, hogyha a W=F*s*cosα képletből a cos-os tag 1, azaz amikor az α=0.
-1