Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagy számok utolsó számjegye

Főoldal » Középiskola » Matematika
3185
Mi az utolsó számjegye 2337¹⁰⁷³ - 1682⁸⁹⁴- nek?
légyszi vezessétek le hogyan kell megoldani, mert nem értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7 hatványainak utolsó számjegyei:

7, 9, 3, 1, 7, 9, stb.

négy szám ismétlődik, meg kell nézni, hogy az 1073/4 = 268, maradék 1, tehát 7-re végződik az első hatvány.

2 hatványai: 2,4,8,6,2,4, stb

négy szám itt is, 894/4=223, maradék 2, 4-re végződik a második hatvány

A kettő különbsége: 7-4=3-ra végződik a kifejezés.
0