Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi aki tud segítsen! Előre is köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
719
Egy udvarban struccok és zebrák élnek. Összesen 36 fejük és 92 lábuk van. Hány strucc és hány zebra van az udvarban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
van x strucc és 36-x zebra.

x struccnak 2x lába, (36-x) zebrának 4(36-x) lába.

2x + 4(36-x) =92

144-2x = 92

2x = 52

x = 26

van 26 strucc, nekik van 52 lábuk és 10 zebra, nekik meg 40 lábuk, az összesen 92 láb.
0