Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számelmélet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1894
Egy autóbusz állomásról két autóbusz járat indul, az egyik 30 percenként, a másik 25 percenként. Reggel 6:00-kor egyszerre indul a két járat, Déli 12 óráig hányszor fordul elő az, hogy egyszerre indulnak az autóbuszok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30 és 25 közös többszöröseit keressük.

30 = 2·3·5

25 = 5·5

[30,25] = 2·3·5·5 = 150

150 percenként találkoznak, (az 2,5 óra) 6-12-ig van 6 óra, ebben az időintervallumban ez kétszer fordul elő, először fél kilenckor, másodszor 11-kor.
0