Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segíteni kéne ebben

Főoldal » Általános iskola » Kémia
455
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

4 mol konyhasó az `4*58,5` = 234 g sóra van szükség.

100 g oldatban van 23,4 g konyhasó

Hány g oldatban van 234 g konyhasó?

x=`234/23.4*100` = 1000

Az oldat tömege 1000 g, az oldott anyagé 234 g, akkor az oldószer tömege 1000-234 = 766 g vízre van szükség.
0