Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Imp. integrálás rövid feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
534
Az alábbi feladatnál (valszám.sűrűség fgv. X várható értéke.) kiszámolásánál az integrálást hogyan kell elvégezni?

Miért/honnan jött az a mínusz előjel a 12/x^2 nél?

Válaszokat köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ehhez csak azt kell tudni, hogy a hatványfüggvény primitívfüggvénye `n ne -1` esetén:

`int \quad x^n dx = (x^(n+1))/(n+1)+c`

Most `n=-3`, tehát:

`int \quad 24/x^3 dx ``=`` int \quad 24 x^-3 dx ``=`` 24 (x^(-2))/(-2)+c``=``-12/x^2+c`
1