Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2772
Egy csepegő csapból percenként 15 csepp víz távozik. Öt csepp víz folyik térfogata 1cm a köbön egy nap alatt hány liter víz folyik el a csepegő csapból
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Egy nap 1440 perc, azaz 21600 csepp. Az átváltva 4320 köbcenti. A liter és a köbcenti között a váltószán 1000, így 4,320 liter víz folyik el egy nap.
3

1 óra alatt ->60 *15 csepp
1 nap alatt -> 24 *60 * 15 csepp = 21600 csepp
térfogat = 21600 / 5 = 4320 cm3 = 4.320 dm3
1 dm3 = 1 liter
tehát
4.32 liter víz folyik el egy nap.
1