Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör.

Főoldal » Középiskola » Matematika
707
Egy 5 cm sugarú körből egy egyenes 2 cm nagyságú körszeletet vág le. Számolja ki a körszeletet határoló húr hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ABC háromszög hasonló BCD háromszöghöz
Hasonlóság alapján
`x/10=2/x" "⇒x^2=20`
így
`x^2=2^2+(h/2)^2`
`20-4=(h/2)^2" "⇒" "h/2=4" "⇒ " "h=8`
1