Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mik a megoldásai 2x+5y=97 egyenletnek a természetes számok halmazán?

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Kis magyarazát is jól esne:).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+5y = 97

y mindenképpen páratlan, mert akkor 5y is páratlan, 2x mindig páros, tehát az összeg páratlan.

ha y=1, akkor x = 46

ha y=3, akkor x = 41

ha y=5, akkor x = 36

ha y=7, akkor x = 31

ha y=9, akkor x = 26

ha y=11, akkor x = 21

ha y=13, akkor x = 16

ha y=15, akkor x = 11

ha y=17, akkor x = 6

ha y=19, akkor x=1.
2