Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy mól elektront tartalmaz:

Főoldal » Középiskola » Kémia
447
a. 1.8 g H2O
b. 2 g C
c. 0.0625 mol S
És míert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,

1,8 g víz az `1.8/18` = 0,1 mol víz

1 mol vízben van egyszer 1 mol O-atom, amiben van 8 mol elektron és 2 mol H-atom, amiben van 2 mol elektron, ez összesen 10 mol elektron.

0,1 mol vízben tizedannyi, azaz 1 mol elektron van.

b,

2 g szén az `2/12` = `1/6` mol szénatom

1 mol szénatomban van 6 mol elektron

`1/6` mol szénatomban van `(1/6)/1*6` = 1 mol elektron

c,

0.0625 mol kén

1 mol kénatomban van 16 mol elektron

0,0625 mol kénatomban van `0.0625*16` = 1 mol elektron
1