Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6.-os általános iskola-i feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
499
Légyszíves segítsetek mert nem értem előre is nagyon szépen köszönöm a képet mellékeltek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segíts
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`x/22.65` = 184,5

x = `22.65*184.5` = 4178,925

b,

`a_1` = 5,8

q = 1,2

Gondolom még sorozatokat nem tanultatok, szóval lépésenként kiszámolod.

`a_2` = `a_1*q`

`a_3` = `a_1*q*q` = `5.8*1.2*1.2` = 8,352

`a_4` = `a_3*q`

`a_5` = `a_3*q*q` = `8.352*1.2*1.2` = 12,02688


c,

Ha egy óra alatt 3,6 km-t teszünk meg, akkor

2,6 óra alatt `2.6*3.6` = 9,36 km-t tettünk meg.

3 óra 24 perc az 3 és `24/60` óra, ami 3,4 óra

3,4 óra alatt `3.4*3.6` = 12,24 km-t tettünk meg.
0