Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
614
Egy 19,8 cm oldalú négyzetet megforgatunk egyik oldal körül. Mekkora az így keletkezett forgástest felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=19,8\ cm`
`A=2*T_"kör"+T_"palást"`
`T_"kör"=a^2*pi`
`T_"palást"=2*a*pi*a=2*a^2*pi`
`A=4*a^2*pi`
0