Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1597
Egy henger tengelymetszetének területe 600 cm2, térfogata 4500π cm3. Határozd meg a henger felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. A henger tengelymetszete `2*r*m` = 600 `cm^2`

térfogata: V = `r^2*pi*m` = `4500*pi`

II. `r^2*m`=4500

II. / I. :


`4500/600` = `r/2` = 7.5

r = 15 cm

`2*r*m` = `30*m` = 600

m = 20 cm


A = `2*r*pi*m` + `2*r^2*pi` = `600*pi` + `450*pi` = `1050*pi` `cm^2`
0