Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Egy 19,8 cm oldalú négyzetet megforgatunk egyik oldal körül. Mekkora az így keletkezett forgástest felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy henger keletkezik, sugara és a magassága is az oldalhossz.

A = `2*r*pi*r` + `2*r^2*pi` = `4*r^2*pi` = `4*19.8^2*3.14` = 4926,52 `cm^2`
1