Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
13x=95; x×22=132; 38x-16x; y+27y=952; x÷25=16; 324÷x=27;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
13x=95

x = `13/95` = 0,137


`x*22`=132

x = `132/22` = 6

38x-16x = 22 x

y+27y=952

28y = 952

y = `952/28` = 34

; x÷25=16

x = `16*25` = 400


; 324÷x=27

x = `324/27` = 12

;
0