Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamegyesenesen mas mas szinnel jelojd meg a 8 oszes osztoit valamint a 12 osztoit sorold fel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
435
azokat a szamokat amelyeket mindket szinel megjelotel,, Ird fel a 24 mint ket ket termeszetes szam oszeget amelyek 4 gyel oszthato,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól értelmezem, akkor a 24-et kell két 4-gyel osztható természetes szám összegeként felírni.
Én ezt így csinálnám:

24 = 4x+4y
24/4 = x+y
6 = x+y

Most megnézzük, hogy melyik két szám összegeként jöhet ki 6:

6 = 1+5 = 2+4 = 3+3

Az így kapott számokat beszorozzuk 4-gyel, így azt kapjuk, hogy ezek a számpárosok lehetnek:

1*4+5*4 = 4+20
2*4+4*4 = 8+16
3*4+3*4 = 12+12
0