Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat, valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
662
Idomacélból készítik el egy 2.2 m-szer 1.6 m-es kapuszárny keretét az átlósan beépített merevitővel együtt. Mennyi idomacélra van szükség a kapuszárny elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

A téglalap kerülete K = 2a+2b = `2*(1.6+2.2)` = 7,6 m

Ha a merevítőt (hány darabot? a feladatban egyes szám van írva, szóval egyet) is hozzáadjuk, ami a téglalap átlója az pedig á = `root()(1.6^2+2.2^2)` = 2,72 m, akkor az összesen 7,6+2,72 = 10,32 m idomacélra van szükség.
0