Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felhajtoero 2 feladat SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
543
5,10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A 5 feladat az 0,2 köbméter?
0

10

Amennyivel csökkent a súlyerő (`DeltaF_s` = `m*g` = 4000 N), annyival nőtt a felhajtóerő.

A felhajtóerő egyenlő nagyságú a test (jégtábla) által kiszorított folyadék súlyával.

`DeltaF_f` = `m_("víz")*g` =`rho_("víz")*V_("víz")*g` = `rho_("víz")*V_("jég")*g` = `rho_("víz")*A_("jég")*l_("jég")*g` = 4000 N

`A_("jég")` = `(DeltaF_f)/(rho_("víz")*l_("jég")*g)` = `4000/(1000*0.07*10)` = 5,71 `m^2`


5.

A felszínen úszó test (csónak) a saját tömegével megegyező tömegű vizet szorít ki.

V = `m/rho` = `200/1000` = 0.2 `m^3`
1