Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgősen kellene a válasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Brigi pénzének 45%-a ugyanannyi, mint Kata pénzének 60%-a. Hány forintjuk van külön-külön, ha kettőjük pénzének a különbsége 6300 Ft?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


Briginek van x forintja, Katának van x-6300 forintja

Brigi pénzének 45%-a: 0.45*x

Kata pénzének 60%-a: 0.6*(x-6300)

0.45x = 0.6(x-6300)

0.15x = 3780

x = 25200

Briginek van 25200 Ft-ja, annak a 45%-a: 25200*0,45=11340

Katának van 25200-6300=18900 Ft-ja, annnak a 60%-a: 18900*0.6 = 11340
0