Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudom egyenletként kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2323
Bence éppen hetedannyi idös mint szülei életkorának az ősszege.Tavaly apukája még négyszer annyi idös volt mint Bence,és 5 évvel volt idösebb az anyukájánál.Melyikük hány éves?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Bence legyen x éves.

Tavaly Bence x-1 éves volt, apukája pedig 4*(x-1)= 4x-4. Akkor az apukája most 4x-3 éves, az anyukája pedig 4x-3-5=4x-8 éves.

Jöhet az első állítás:

`((4x-3)+(4x-8))/7` = x

7x = 4x-3+4x-8 = 8x-11

x = 11

Bence 11 éves, az apuka 4x-3 = 41 éves, az anyuka 4x-8 = 36 éves.
0