Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudom egyenletként kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1131
Ali, Béla és cili testvérek, átlagéletkoruk 12 év.
Cili 6 évvel idősebb, mint Béla, aki öt évvel fiatalabb, mint Ali életkorának a kétszerese. Hány évesek a testvérek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
0

Ebben az egyenletben melyik az ismeretlen?
0


Azt tudjuk, hogy az átlagéletkoruk 12 év, akkor `(a+b+c)/3` = 12, tehát a+b+c= 36

Kezdjük a végén:

Ali életkora x, Béla életkora 2x-5, Cili életkora 2x+1.

Ekkor az összegük:

x+2x-5+2x+1 = 36

5x-4 = 36

5x = 40

x = 8

Ali tehát 8 éves, Béla 11 éves, Cili 17 éves.
0