Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szimmetrikus négyszögek/deltoid/

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Sziasztok. Valaki segítene a képen látható feladatban?
(Ha jól dolgoztam, akkor a szögeit sikerült kiszámolnom.
α+β+γ=360⁰
β=360⁰-(90⁰+60⁰)=210⁰
210⁰:2=105⁰
β₁=105⁰; β₂=105⁰)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Jó lett nagyon ügyes vagy
1

Hát mivel az egyik szoge 60°a másik 90° és összesen 360° kell kihoznunk a két többi szög ugyanakkora ezért 360°-60°+90°= 276 és utána a 276:2=138°
1