Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika erőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
981
Miért szakadhat el a vontatókötél ha azt hirtelen megrántják?

Mekkora állandó eredő erővel gyorsítjuk az 5kg tömegű testet ha a gyorsulása 2.4m/s²?

Mekkora a gyorsulása annak a 2 kg tömegű játéknak amelyet 3N eredő erővel gyorsítunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1Hirtelen fejt ki rá a test túl nagy erőt amit a szakítószilardsaga nem bír.(Pongyola megfogalmazas)
2. F=ma=5kg*2,4m/s2=12N

3.F=ma a=F/m=3N/2kg=1,5m/s2
Módosítva: 6 éve
0