Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 2

Főoldal » Középiskola » Fizika
663
Egy 150kg-os csonak 1m/s sebesseggel halad a vizben,a csonakban ul egy 50kg-os tanulo es mellette egy 10 kg-os hatizsak, a tanulo a hatizsakot kidobja a partra a menetirannyal ellentetes iranyba aminek a sebessege 5m/s.
Milyen iranyu es mekkora sebesseggel mozdult el a csonak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
az egész rendszer 210kg
mozgási energiája: E=1/2*m*v^2=210/2*1^2=105J
a táska 1m/s-el halad a csónakkal együtt és 5-re gyorsul tegát dv=4m/s
az eldobott hátizsák mozgási energiája: E=10/2*4^2=80J
Amekkora erővel ellökte a táskát annyi erő hat rá is tehát 80J energiát "elveszít
a csónak tömege így már csak 200kg
105-80=25
25=200/2*v^2 =>v=gyök(25/100)=gyök(1/4)=0,5m/s

Én így állnék neki
Módosítva: 9 éve
2