Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
Egy függőlegesen fellőtt test 5 s múlva esett vissza a talajra. Mekkora magasságot ért el? Mekkora volt a kezdősebessége? A megoldások megvannak, csak a magyarázat kellene = (31,25 m; 25 m/s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, szabadesés, fellőtt
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Felfelé ugyanannyi ideig ment, mint lefelé, szóval mindkettő `t="2,5"\ s`.
A szabadesést könnyebb számolni a végén lefelé jövet:
`s=1/2·g·t^2`
Ennyi esik, tehát pont ilyen magasan volt.
A kezdősebesség ugyanannyi, mint a végsebesség:
`v=g·t`
1