Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
697
Egy 50 kg tömegű tanulót egy másik, 80 kg-os diák húz kötéllel, Mekkora gyorsulással mozog a 80 kg-os, ha az 50 kg-os 2 m/s2 nagyságú gyorsulással közelít hozzá, és mindketten görkorcsolyán állnak? (A súrlódás elhanyagolható.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1*a_1` = `m_2*a_2`

`50*2` = `80*a_2`

`a_2` = `(50*2)/80` = 1,25 `m/s^2`
0