Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1088
Egy 1200kg tomegu auto 12s alatt eri el a 72km/h sebesseget.
Mekkora a motor gyorsito ereje, mennyi a gyorsulasa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 1200 kg
t = 12 s
v = 72 m/s

(gyorsulás)
a = v / t = 72/12= 6 m/s²

(gyorsító erő)
F = m*a = 1200 * 6 = 7200 N
Módosítva: 9 éve
0