Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika rezgőmozgás grafikon

Főoldal » Középiskola » Fizika
513
Hogyan lehet megállapítani a mozgási energiát adott időpillanatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Leolvasod az amplitudót - 12 cm
A kitérés `x(t)=A*sin(omega*t+φ_0)`
t=0-nál x=4
`4=12*sin(omega*0+φ_0)" megoldva "φ_0=0,339858474" "19,47°`

T meghatározása
első maximum 0,15 s
következő maximum ∼0,94 s
T=0,79 s

`x(t)=A*sin(omega*t+φ_0)`
sebesség (t=0,4 s)
`v(t)=A*omega*cos(omega*t+φ_0)`

https://www.wolframalpha.com/input/?i=0.12*%282*3.1415%29%2F0.79*cos%28%282*3.1415%29%2F0.79*0.4%2B0.339858474%29

innen `v∼-0.89\ m/s`

És a mozgási energia
`E_m=1/2*m*v^2∼2.354\ J`
Módosítva: 6 éve
-1