Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!! Kérlek

Főoldal » Középiskola » Fizika
373
Egy 5 m³ térfogatú tartályban 15 kg tomegű 20 ⁰C hőmérsékletű hidrogéngáz van. A tartály fala 6*10⁶ Pa nyomást bír ki károsodás nélkül. Biztonságban érezhetjük-e magunkat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`M_(H_2)` = 0,002 `(kg)/(mol)`

T = 20 °C = 293 K

p = `(n*R*T)/V` = `(m*R*T)/(M*V)` = `(15*8.314*293)/(0.002*5)` = `3.654*10^6` Pa

Ez kisebb, mint a megadott érték, kibírja.
0