Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arkhimédészes feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
467
Mekkora és milyen irányú erővel tartható a víz felszíne alatt 2 dm3 vörösfenyő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A vörösfenyő sűrűsége 0.59 `(kg)/(dm^3)`

A test tömege: `m=rho*V` = `2*0.59` = 1.18 kg

A súlya: `F_s`= `m*g` = 11.8 N

A testre ható felhajtóerő:

Az általa kiszorított víz (2 `dm^3`) tömege 2 kg, súlya 20 N

A különbség a tartóerő: `F_t` = 20-11.8 = 8,2 N és persze lefelé kell nyomni ekkora erővel, hiszen kisebb a sűrűsége.
0