Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alàbbi feladat megoldása.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
470
5*(3-2x)=3*(4x-5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5*(3-2x)=3*(4x-5)
15-10x=12x-15
Hozzáadva 10x-et, illetve 15-öt mindkét oldalhoz:
30=22x
Leoszva 22-vel:
x=(30/22)=(15/11)=1,3636
0