Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy rombusz kerülete 52 cm, területe 120 cm^2, mekkorák az átlói?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1409
Egy rombusz kerülete 52 cm, területe 120 cm^2, mekkorák az átlói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, egyenlet, segítség, házi, másodfokú
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1

K = 4a

a = `52/4` = 13 cm

T = `(e*f)/2` = 120 `cm^2`

`e*f` = 240

`e^2*f^2` = `240^2` = 57600

`(e/2)^2` + `(f/2)^2` = `a^2` = 169

`e^2/4` + `f^2/4` = 169

`e^2` + `f^2` = `169*4` = 676

`e^2` = x és `f^2` = y helyettesítéssel:

x+y = 676

`x*y` = 57600

`x*(676-x)` = 57600

Ha felsőoktatási feladat,akkor nem írom részletesen,

x = 576

y = 100

e= 24 cm

f= 10 cm
1