Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
467
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Fókusztávolság (negatív, domború tükör):

f = -`r/2` = -10 cm

k = 15 cm

`1/f` = `1/k` + `1/t`

-`1/10` = `1/15` + `1/k`

`1/k` = -(`1/10`+`1/15`) = `(15+10)/150` = `-25/150` = -`1/6`

k = -6 cm

N = `k/t` = `6/15` = `2/5` = 0.4
0