Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy teglalap alaku telek kerulete 1200 mereter hoszusaga pedig harom szor nagyob szelesgenel , a telek szelere gyumolcs fakat ultetek , egymastol 6 meter tavolsagra,

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
a . hany gyumolcsfat ultetek a telek valamely hoszusagara menten b . hany gyumolcsfat ultetek oszesen,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kerulet=2a+2b vagy 2*(a+b) ahol a=hosszusag b=szelesseg.

2a+2b=1200 meter illetve a=3b mert a hosszusag 3x hossabb mint a szelsseg.

2a+2b=1200 /:2
a+b=600 a=3b
3b+b=600
4b=600
b=150m es a=3*150=450m.

Majd fa ultetes 6 meterenkent tehat hosszaban 450:6=75 fa, es szelteben 150:6=25 fa. Osszesen pedig (75+25)*2=200 fa.
Módosítva: 6 éve
0