Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
A feladat így szól: Egy iskola 252 tanulója Budapestre vagy Balatonra ment kirándulni. Az arányuk 4:3. Hány tanuló kirándult Budapestre illetve a Balatonra?
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Budapestre ment 4x tanuló, Balatonra ment 3x tanuló. Ez összesen 7x tanuló = 252

x = `252/7` = 36

4x = `4*36` = 144 tanuló ment Budapestre és

3x = `3*36` = 108 tanuló ment Balatonra.
1